How to: Omgaan met negatieve feedback
23 juli 2019
Show all

5 tips voor het reageren op beoordelingen

Positieve of negatieve review; beiden verdienen een persoonlijke reactie. Benieuwd wat u wel of niet in een reactie kunt zeggen? Of hoe u variatie aanbrengt in uw reacties? Zoover geeft u 5 tips om te reageren op reviews. 

1. Reageer snel 

Door snel te reageren laat u blijken dat u de mening van de gast belangrijk vindt. Daarnaast kunt u zichzelf nog het beste in de situatie verplaatsen en zit de ervaring bij de gast ook nog vers in het geheugen. 

2. Bedank de gast altijd 

Of de review nou positief of negatief is: begin altijd met het bedanken voor de beoordeling. Uw gast heeft er tijd in gestoken en deelt waardevolle feedback met u. Wees blij dat de feedback met u wordt gedeeld zodat u de kans krijgt om uw service te optimaliseren. 

3. Maak uw reactie persoonlijk 

Door een reactie persoonlijk te maken zal de gast zich gewaardeerd voelen. Ook lezen potentiële gasten beoordelingen en hoe deze feedback in de organisatie is opgepakt. Dit helpt hen verder in het beslissingsproces. Het persoonlijk maken van uw reactie hoeft niet moeilijk te zijn. Schrijft uw gast dat hij genoten heeft van het uitgebreide ontbijt buffet? Laat dit dan bijvoorbeeld terug komen in uw antwoord. Zo voorkomt u dat u voor elke review hetzelfde antwoord gebruikt. 

4. Reageer niet in vreemde talen 

Heeft uw gast een beoordeling geplaatst in een taal die u niet beheerst? Schrijf dan uw reactie in het Engels. Vertaal je reactie niet in een online vertaler omdat de boodschap dan vaak niet helder over komt. Reageer ook niet in je eigen taal als de schrijver van de beoordeling deze zelf niet heeft gebruikt. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de schrijver uw taal niet beheerst. 

5. Neem de feedback serieus 

Krijgt u opbouwende kritiek van een gast? Bedank de gast hiervoor en ga er daadwerkelijk mee aan de slag. Deel de feedback met uw team en laat in de reactie naar de gast weten welke acties u heeft ondernomen.