Reviews waardevol? Ja, zeker!

Reviews zijn doorslaggevend in het beslissingsproces en daarmee kunt u niet alleen een goede reputatie opbouwen maar ook uw omzet verhogen.

Het is voor potentiële vakantiegangers dé manier om te kijken of uw accommodatie voldoet aan hun wensen. De reviewcheck geeft zekerheid en zorgt ervoor dat vakantiegangers met vertrouwen een accommodatie kunnen boeken.

Nieuwe reviews hebben een positieve invloed op de ranking van uw accommodatie op de zoek- & resultatenpagina’s. Hierdoor stijgt uw zichtbaarheid op Zoover.

Waarom het gebruik van reviews positief is voor uw accommodatie:

 1. Een goede online reputatie zorgt voor het aantrekken van nieuwe gasten en het verhogen van de omzet.
 2. Consumenten maken hun keuze op basis van reviews. Het gebruik van reviews is doorslaggevend in het beslissingsproces.
 3. Reviews leveren waardevolle informatie ter verbetering van uw accommodatie en service.
 4. Accommodaties die open staan voor feedback geven een duidelijk beeld af naar hun gasten en sluiten daardoor beter aan op de behoeften en verwachtingen van gasten.
 5. Reviews kunnen ook buiten Zoover ingezet worden om nieuwe gasten te bereiken. Denk hierbij aan uw eigen site, in de accommodatie en via uw eigen promotiemateriaal.

Weging van de review

De waarderingscore van Zoover komt tot stand op basis van recentheid van de reviews. Hoe recenter de review, hoe zwaarder deze meetelt voor het gemiddelde cijfer. Oude reviews tellen steeds minder mee. Het is dan ook belangrijk regelmatig nieuwe reviews te ontvangen.

Reviews verzamelen via tablet of pc

Het is toegestaan om in de accommodatie reviews te verzamelen via een tablet of openbare computer. Zoover ontvangt graag het IP adres waarop de reviews worden verzameld, zodat wij op de hoogte zijn dat er vanuit één IP adres meerdere reviews kunnen ontvangen.

U kunt hiervoor contact opnemen met onze Leisure Relations afdeling via owners@zoover.com

Tips voor het verzamelen van reviews

Consumenten delen graag hun vakantie-ervaring, maar moeten vaak ook actief worden aangespoord om een review te schrijven.

U kunt als eigenaar zelf actief meewerken aan het verzamelen van reviews:

 • Zoals hiernaast beschreven kunt u gebruik maken van een tablet of een openbare pc.

 • Maak gebruik van ons gratis promotiemateriaal. Dit kunt u in de accommodatie neerleggen of meegeven aan uw gasten.

 • Stuur uw gasten een mailtje bij thuiskomst. Via de mail bedankt u uw gasten voor hun verblijf en kunt u direct vragen een review te schrijven. Dit kan automatisch via uw boekingssysteem of via ons gratis Welkom Thuis email systeem.

 • Vraag uw gasten persoonlijk iets te schrijven en vertel hen dat u hieraan veel waarde hecht.


 • Uw algemene score

  Een Zoover review bestaat uit een cijfer voor ‘algemene waardering’ en per accommodatietype een aantal aspecten zoals prijs/kwaliteit, ligging, staat van het sanitair en kindvriendelijkheid. Deze cijfers tellen niet mee voor uw algemene score maar zijn puur als extra informatie opgenomen. De algemene score komt tot stand door de cijfers die worden gegeven bij 'algemene waardering'

  Een review dient altijd te worden onderbouwd met een geschreven toelichting, welke aan onze spelregels dient te voldoen.

  Heeft u vragen over uw pagina, neem dan contact met ons op