5 tips voor het reageren op beoordelingen
5 juli 2019
Een verdachte review ontvangen? Dit kunt u doen!
23 juli 2019
Show all

How to: Omgaan met negatieve feedback

U heeft een goed seizoen gedraaid met lovende berichten van uw gasten. Dan plots is hij daar: een negatieve review. Dit is geen rede voor paniek, want met een gepaste reactie kunt u de schade aan uw imago beperken. Met deze handvatten schrijft u een gepast antwoord. 

Bedankt de gast 

Helaas heeft u negatieve feedback ontvangen, maar zie het als een kans om uw service te verbeteren. Bedankt de gast dat hij de tijd heeft genomen om de feedback te schrijven en zijn ervaring te delen. 

Toon empathie 

Als ondernemer in de hospitality branche wilt u vast niets liever dan uw gast een prettige ervaring bieden. Wanneer dat niet is gelukt is dat erg jammer, vooral voor de gast. Toon daarom uw empathie en geef aan dat u het jammer vindt dat uw gast niet de ervaring heeft gehad zoals hij/zij had gehoopt. Laat blijken dat de gast belangrijk voor u is. 

Deel de feedback in uw team 

Grijp de kans om uw service te verbeteren en een tweede negatieve beoordeling te voorkomen. Zorg dat de feedback met uw medewerkers wordt gedeeld, zodat ook zij er van op de hoogte zijn en ermee aan de slag kunnen. 

Geef aan wat uw actie is geweest 

Het is belangrijk om waardering en erkenning te tonen aan uw gast. Een negatieve review hoeft u niet te schaden als u laat zien wat u heeft gedaan om het op te lossen. 

Ga niet in discussie  

Denk eraan dat alles wat u op Zoover schrijft openbaar is. Ook voor potentiële gasten. Het is niet professioneel om met uw gast in discussie te gaan.