Booking
In 3 stappen klaar voor het boekingsseizoen
18 september 2019
Upcoming events
Netwerkevents 2020: blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de reisbranche
18 november 2019
Show all

Fotograferen voor beginners: zo legt u uw accommodatie mooi vast

Photography

Met een goede foto trekt u gelijk de aandacht van uw potentiële gast. In de praktijk blijkt het vaak toch moeilijk om mooie foto’s te schieten. Worstelt u ook met het maken van mooie foto’s van uw accommodatie? Met deze 4 tips wordt het een stuk makkelijker! 

  1. Fotografeer in daglicht 

Het daglicht heeft het mooiste effect op uw foto’s en zorgt voor meer sfeer dan flitsverlichting. Zorg dat de gordijnen open zijn en wanneer er niet te felle verlichting in de ruimte aanwezig is, zet deze dan ook aan. Fotografeert u de buitenruimtes rondom uw accommodatie? Fotografeer dan in het ‘Gouden uur’. Dit is het uur na zonsopkomst en het uur voor de zonsondergang. In deze uren heeft u het mooiste licht om buiten te fotograferen. Wanneer u midden op de dag fotografeert is het licht meestal te fel en te kil. 

  1. Zorg voor een schone ruimte 

Ruim de kamer die u gaat fotograferen van tevoren op en zorg dat deze schoon is. U wilt natuurlijk niet dat rommel afleidt van de foto. Vergeet niet te controleren of het bed mooi is opgemaakt, of er geen vegen op de spiegel zitten en of er vuil op de vloer ligt. 

  1. Leg focus op unieke elementen 

Probeer bijzondere details uit uw kamer of ruimte vast te leggen. Dit is veel meer zeggend dan een overzichtsfoto van de kamer. Heeft u details die de sfeer van uw accommodatie extra benadrukken? Bijvoorbeeld die ene bijzondere lamp of het mooie uitzicht vanaf de kamer. Vergeet dit dan zeker niet op de foto te zetten. Dit zijn de elementen die uw accommodatie uniek maken. 

  1. Fotografeer vanuit een hoek 

Door de foto vanuit een hoek te maken lijkt de kamer ruimtelijker. Wanneer u een rechte muur fotografeert zal de ruimte die u fotografeert een stuk kleiner ogen. 

Vergeet naast de kamers, niet ook de overige ruimtes en buitenruimte te fotograferen. Zorg ook voor voldoende beeldmateriaal zodat uw potentiële gast een goed beeld van een verblijf bij u kan vormen.