Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je snel antwoord op de meest gestelde vragen aan Zoover.


Veel geraadpleegd

Hoe kan ik op reviews reageren?

Op het moment dat je als accommodatie eigenaar bent ingelogd op de website, kun je een reactie geven op de ontvangen reviews. Op de startpagina van het eigenaren account klikt je op 'Reageer op reviews' zodat er bij iedere review een reageer button verschijnt. Door deze button aan te klikken, verschijnt er een venster waarin een reactie geplaatst kan worden.

Belangrijk: vanwege de bouw van een volledig vernieuwd platform is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om jouw reactie online te publiceren. Met het nieuwe platform zal dit probleem opgelost zijn én kun je gebruik maken van nog meer handige functionaliteiten om je pagina verder te optimaliseren.

Waarom wordt mijn reactie op een review niet getoond?

De reactie is mogelijk niet door ons ontvangen of verwijderd. Wanneer je een reactie op een review invult, dient deze te voldoen aan een aantal richtlijnen. Mocht je reactie niet aan de richtlijnen voldoen vragen wij je nogmaals een gepaste reactie te plaatsen.

De richtlijnen voor het plaatsen van eigenaren reacties kunt u onderaan deze pagina raadplegen onder het kopje "Richtlijnen".

Belangrijk: vanwege de bouw van een volledig vernieuwd platform is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om jouw reactie online te publiceren. Met het nieuwe platform zal dit probleem opgelost zijn én kun je gebruik maken van nog meer handige functionaliteiten om je pagina verder te optimaliseren.

Kan ik persoonlijk contact opnemen met de beoordelaar?
Wegens privacy redenen en de privacy wetgeving is het voor Zoover niet mogelijk om de contactgegevens van Zoover gebruikers aan derden te verstrekken.
Kan ik reacties van de vorige eigenaar verwijderen?
De reacties van vorige eigenaren worden verwijderd als het eigenaren account wordt gereset om hierna een nieuw eigenaren account te registreren.
Mijn gasten hebben een review op Zoover.nl geplaatst. En dan?

Reviews die op Zoover binnenkomen worden door ons gecontroleerd. Elke dag is er een team bezig om de reviews te controleren, foto- en videomateriaal te bekijken en alle data die bezoekers aanpassen te verifiëren. Reviews die aan de spelregels voldoen worden goedgekeurd, reviews waaraan we twijfelen worden extra gecontroleerd en reviews die niet aan de spelregels voldoen worden door ons afgekeurd.

Bekijk de reis van de review hier.

Eigenaren Account

Is het mogelijk om één eigenaren account aan te maken voor een accommodatieketen?
Het is op dit moment niet mogelijk om per account meerdere accommodaties toe te voegen. Met het huidige systeem dient voor iedere accommodatie een afzonderlijk eigenaren account aangemaakt te worden. Op dit moment werken wij hard aan de bouw van ons volledig vernieuwde platform. Met het nieuwe platform zal dit probleem opgelost zijn, je kunt dan meerdere accommodaties toevoegen aan 1 account. Daarnaast kun je straks ook gebruik maken van nog meer handige functionaliteiten om je pagina verder te optimaliseren!
Hoe kan ik de naam van mijn eigenaren account aanpassen?
Vanwege de bouw van ons volledig vernieuwde platform is het tijdelijk niet mogelijk om aanpassingen te doen. Stuur een mail met jouw gewenste aanpassing naar eigenaren@zoover.nl. Wij zullen de informatie aanpassen zodra dit weer mogelijk is!
Mijn accommodatie is geclaimd door iemand anders. Hoe kan ik mijzelf registreren?
Wanneer je kunt aantonen dat je de rechtmatige eigenaar bent, zullen wij het account blokkeren zodat je de accommodatie kan claimen. Hiervoor kan je contact opnemen met controle@zoover.nl.
Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?
Je kunt een wachtwoord opnieuw opvragen via 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord op het e-mailadres waarmee je voor het accommodatie eigenaren account bent geregistreerd.
Blijven mijn reviews staan na het blokkeren van mijn eigenaren account?
Als wij een eigenaren account blokkeren verdwijnen de eigenaren reacties op reviews van de website. Het blokkeren van het account heeft geen invloed op de geplaatste reviews.

Reviews

Hoe kan ik eenvoudig reviews verzamelen?
Wij bieden hiervoor de app Reputize aan! Hiermee kan je heel makkelijk meer reviews voor je accommodatie ontvangen. Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met eigenaren@zoover.nl.
Controleert Zoover reviews?
Om Zoover onafhankelijk, betrouwbaar en voor een breed publiek aantrekkelijk te houden, hebben we richtlijnen opgesteld voor het schrijven van reviews. Zoover controleert alle reviews via een automatische en/of handmatige check. De automatische check bestaat uit een technische check waardoor Zoover een connectie tussen reviews, locaties en emailadressen kan maken. De handmatige check wordt verzorgd door ons controle team. Alle reviews worden gelezen en getoetst aan deze richtlijnen. Als de review niet voldoet aan de richtlijnen, wordt deze gewist. Voor de controle neemt het controle team contact op met de beoordelaar via email.
Waarom neemt Zoover contact op met mijn gasten?
Om de kwaliteit van ons platform te kunnen behouden en eerlijke reviews te kunnen tonen, neemt Zoover regelmatig contact op met beoordelaars om de reviews te verifiëren. Wanneer beoordelaars daadwerkelijk bij een accommodatie hebben overnacht hebben zij er doorgaans geen problemen mee dat Zoover extra controles uitvoert. Bij een verificatie vragen wij om een boekingsbevestiging of ander soort bewijs van verblijf. De beoordelaar krijgt volgens onze procedure tien dagen de tijd om te reageren.
Blijft een review altijd online na verificatie?

Wanneer de verificatie naar aanleiding van een melding door de eigenaar is verstuurd, bekijken we of de review aan de richtlijnen voldoet en nemen we contact op met de beoordelaar. Wanneer er aanwijzingen zijn die duiden op misbruik zal de review offline worden gehaald. Een review betreft een persoonlijke ervaring van een gast en hoeft niet altijd overeen te komen met uw eigen ervaring.

Wanneer de beoordelaar niet reageert op onze verificatie zal de review offline worden gehaald. De beoordelaar krijgt volgens onze procedure tien dagen de tijd om te reageren

Kan ik Zoover reviews op mijn website plaatsen?
Dit is tijdelijk niet mogelijk vanwege de bouw van een volledig vernieuwd platform. In de toekomst zal dit weer mogelijk zijn.
Is het mogelijk om reviews te verzamelen via een openbare tablet of computer?
Wil je snel en makkelijk reviews verzamelen via een openbare tablet of computer? Dat kan! Graag ontvangen we bij Zoover dan het IP-adres waarop de beoordelingen worden verzameld, zodat wij ervan op de hoogte zijn dat er meerdere beoordelingen vanaf hetzelfde adres binnenkomen. Je kan hiervoor contact opnemen met eigenaren@zoover.com. Bekijk de richtlijnen voor het verzamelen van reviews op locatie onderaan deze pagina onder het kopje "Richtlijnen".
Waarom is het niet toegestaan een prijzen of winacties te koppelen aan het verzamelen van reviews?
Prijzen en winacties beïnvloeden de inhoud van de reviews waardoor er geen objectief beeld van de accommodatie ontstaat.
Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuwe reviews?
Dit is tijdelijk niet mogelijk vanwege de bouw van een volledig vernieuwd platform. In het nieuwe platform is het mogelijk om notificatie emails voor nieuwe reviews te ontvangen.
Hoe kan ik een melding misbruik plaatsen?
Wanneer je een review op Zoover ziet die niet aan de spelregels voldoet of wanneer je je niet kan vinden in een review kan je de review rapporteren. Dit kan via de knop 'Rapporteren' onder de review, hierna opent er een venster waarmee je in contact komt met onze controle afdeling. Voor algemene vragen over reviews kan je mailen naar eigenaren@zoover.nl.
Wat kan ik doen met negatieve reviews?

Via het eigenaren account kunt u reageren op (negatieve) reviews. Zoover geeft enkele tips hoe u op een negatieve reviews kunt reageren:

  1. Neem een negatieve review niet persoonlijk en benadruk de teleurstelling van het ontvangen van een negatieve review.
  2. Laat uw gasten zien dat er actie wordt ondernomen op de feedback en verwelkom gasten voor een volgend bezoek.
  3. Reageer snel op een negatieve review. Een snelle reactie geeft de waarde aan van een review.
  4. Bedank de beoordelaar.

Via het eigenaren account kunt u zich aanmelden voor notificatie e-mails. U blijft hierdoor altijd op de hoogte wanneer er een nieuwe review is geplaatst.

Accommodatie-pagina

Kan ik mijn accommodatie-informatie op jullie site verwijderen?
Reviews, foto's, video's en/of een oude accommodatienaam worden niet verwijderd van de website. De reden dat wij oud beeldmateriaal en reviews behouden op onze website is om zo informatief mogelijk te zijn voor onze bezoekers. Het is voor ons als onafhankelijke reviewwebsite niet alleen belangrijk alle informatie te behouden voor duidelijkheid naar onze bezoekers maar ook om misbruik van onze website tegen te gaan. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Leisure Relations afdeling.
Hoe kan ik mijn accommodatie-pagina updaten?
Om foto's, video's en informatie toe te voegen moet u zijn ingelogd met uw Eigenaren Account. U wordt dan doorgestuurd naar de pagina waar u nieuwe informatie kunt toevoegen. Nieuw foto- en videomateriaal en informatie verschijnt altijd bovenaan uw accommodatie-pagina.
Hoe wordt de algemene score berekend?
Zoover werkt met een waarderingssysteem waar de nieuwste beoordelingen het zwaarst meetellen voor het eindgemiddelde. Oude cijfers zullen het gemiddelde daarom minder sterk beïnvloeden. We adviseren u om zoveel mogelijk gasten te vragen een review te plaatsen op Zoover, zodat de waardering van uw accommodatie recent blijft.
Hoe kan ik mijn hoofdfoto aanpassen?
Via uw account op https://portal.zoover.com/ onder het tabje 'Images' is het mogelijk om uw hoofdfoto te wijzigen. Door het wisselen van uw hoofdfoto blijft uw pagina aantrekkelijk voor potentiële gasten.
Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuwe reviews?
In het nieuwe platform (https://portal.zoover.com/) is het mogelijk om notificatie emails voor nieuwe reviews te ontvangen. Ga hiervoor naar jouw account en ze de 'Notificaties' checkbox aan.
Hoe verwijder ik mijn accommodatie van Zoover?

Het is niet mogelijk om zelf uw accommodatie van Zoover te verwijderen. Neem hiervoor contact op met eigenaren@zoover.nl.

Zoover ambieert een zo compleet mogelijke bron van informatie te zijn, voor en door reizigers daarom worden accommodaties zonder gegronde reden niet van Zoover verwijderd. Accommodaties die zijn gesloten blijven nog 6 maanden zichtbaar na sluiting.

Waarom heeft Zoover geen toestemming nodig van de accommodatie-eigenaar voor een vermelding op de website?
Zoover heeft geen toestemming van eigenaren nodig om de accommodatie toe te voegen omdat het gaat om informatie die openbaar is en gebruikt/ gedeeld mag worden (vrijheid van informatie).
Hoe kan ik melden dat een accommodatie gesloten is?
Zoover ambieert een zo compleet mogelijke bron van informatie te zijn, voor en door reizigers. Wij zullen de accommodatie dan ook alleen verwijderen wanneer deze permanent gesloten is. Om een accommodatie te sluiten kunt u contact opnemen met eigenaren@zoover.nl.
Hoe kan ik melden dat ik een accommodatie heb overgenomen?
Bij de overname van een accommodatie blijven de oude reviews op Zoover staan (zowel positief als negatief). Bij de verkoop/aankoop van een accommodatie hoort ook de reputatie die de accommodatie heeft. Neem voor verdere vragen contact op met eigenaren@zoover.nl.
Hoe kan ik mijn accommodatie promoten op Zoover?

Zoover heeft diverse mogelijkheden om uw accommodatie onder de aandacht te brengen van een miljoenen publiek. Activeer het premium pakket, verhoog uw positie op de ranking of maak gebruik van ons blog.

Meer informatie over onze advertentie mogelijkheden kunt u hier vinden.


Richtlijnen

Richtlijnen voor het verzamelen van reviews op locatie

Onder verzamelen van reviews op locatie verstaat Zoover het door de accommodatie bieden van de mogelijkheid reviews te plaatsen op Zoover met behulp van een openbare computer of ander randapparaat op locatie van de accommodatie.

Het verzamelen van reviews op locatie is toegestaan, mits de beoordelaar zelf de review schrijft. Het is belangrijk dat de gasten hun eigen e-mailadres invullen en de review ook via dit e-mailadres bevestigen. Dit om de betrouwbaarheid en integriteit van de review te kunnen waarborgen.

Zoover ontvangt graag het IP- adres van de computer of tablet waarop de reviews worden verzameld, zodat wij op de hoogte zijn dat er vanuit één IP- adres meerdere reviews kunnen binnenkomen. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Leisure Relations afdeling via owners@zoover.com

Naast de reguliere (automatische & handmatige) checks worden de reviews verzameld op locatie extra gecontroleerd. Zoover neemt contact op met de beoordelaars om de overnachting te verifiëren en bewijs hiervan op te vragen, dit om de kwaliteit van ons platform te kunnen waarborgen.

Richtlijnen voor het plaatsen van eigenaren reacties

Via het eigenaren account biedt Zoover de mogelijkheid om te reageren op reviews van entiteiten. Deze reacties dienen te voldoen aan de onderstaande richtlijnen;

1. Respecteer de mening van de persoon die de review geplaatst heeft

2. Slechts 1 reactie per review toegestaan door een bevoegd persoon in dienst van de accommodatie(keten).

3. De reactie functionaliteit is niet bedoeld om discussies te voeren

4. Reacties dienen niet persoonlijk te zijn; geen beledigingen; discriminatie; intimidatie of schuttingtaal te bevatten

5. Geen privégegevens vermelden van de gast zoals NAW-gegevens of andere gegevens die gebruikt kunnen worden ter identificatie.

6. De reactie dient betrekking te hebben op de accommodatie waar de review over geschreven is

7. Reacties van commerciële aard, promotiemateriaal, urls en incentives die niet relevant zijn voor de desbetreffende review.

8. Noem geen namen van touroperators, concurrenten of andere (verwante) accommodaties

9. Gebruik van alleen hoofdletters is niet toegestaan

Zoover behoud zich te allen tijde het recht voor om reacties of andere (aangeleverde) content van de accommodatie(houder) te verwijderen.

Richtlijnen voor het plaatsen van foto’s en video’s

1. dienen gezinsvriendelijk te zijn en te gaan over de desbetreffende accommodatie

2. dienen niet auteursrechtelijk beschermd te zijn

3. dienen geen verwijzing naar commerciële websites te bevatten

Zoover behoud zich te allen tijde het recht voor om media of andere (aangeleverde) content van de accommodatie(houder) te verwijderen

Verantwoordelijkheden van de accommodatie-eigenaar

Zoover controleert alle reviews via een automatische en/of handmatige check en heeft het platform met zorg samengesteld. Onjuistheden kunnen echter wel voorkomen. Om misbruik tegen te gaan vragen wij u daarom alert te zijn op de reviews die u ontvangt.

Bovenaan iedere review, naast de naam en datum staat een rapporteer button. Heeft u het vermoeden dat een review niet klopt (positief of negatief) of ziet u reviews waarvan u de schrijver niet herkent, neem dan contact met ons op via Rapporteren.

Daarnaast kunt u contact met ons opnemen wanneer een gast openlijk dreigt een negatieve review te plaatsen. Zoover is hiervan graag op de hoogte voordat de review online staat. Neem dan contact met ons op via controle@zoover.nl

Wat wordt beschouwd als oneerlijke praktijken?

Zoover is een onafhankelijk en objectief platform met reviews voor en door reizigers. Om de objectiviteit te kunnen waarborgen voert Zoover controles uit en hebben wij Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden voor het plaatsen en verzamelen van reviews. Deze Richtlijnen en Gebruiksvoorwaarden gelden tussen Zoover en onze bezoekers die reviews plaatsen. Zoover wil daarnaast voorkomen dat accommodaties zelf, of andere personen of organisaties met een belang daarbij, invloed uitoefenen op de inhoud, betrouwbaarheid en integriteit van de reviews. Zoover neemt dan ook maatregelen tegen accommodaties die naar het vermoeden van Zoover in verband kunnen worden gebracht met “Oneerlijke praktijken”. Zoover heeft hierbij ruime vrijheid bij de beoordeling of sprake is van Oneerlijke praktijken.

Onder Oneerlijke praktijken verstaan wij;

- Het schrijven van reviews door accommodaties of anderen die een belang hebben in de uitkomst van reviews. Onder andere belanghebbenden verstaan wij: het management, (oud) medewerkers, iemand die is te associëren of te relateren aan de werknemers of het management van de accommodatie en/of iemand die een financieel of ander voordeel kan behalen met het schrijven van reviews.

- Het door een accommodatie (laten) schrijven van reviews over een concurrent of een andere entiteit van hetzelfde type binnen dezelfde stad / gemeente of binnen 20 km van de accommodatie die deze review schrijft of laat schrijven .

- Het gebruikmaken van e-mailadressen verkregen via databaseverrijking en/of -uitbreiding, co-registratie & rechtstreekse inkoop om reviews in te dienen.

- Het op welke wijze dan ook aansporen van personen (waaronder bezoekers van de accommodatie) of rechtspersonen en/of ondernemingen om een enkel en alleen positieve review te plaatsen, al dan niet in ruil voor een tegenprestatie.

- Het aanbieden van restitutie, prijzen, winacties, compensatieregelingen, in welke vorm dan ook, met als voorwaarde dat een al dan niet positieve review wordt geplaatst op Zoover.

- Alleen of voornamelijk bezoekers die een positieve ervaring hebben gehad vragen een review te schrijven, ongeacht op welke wijze dit wordt gevraagd.

- Bezoekers die een negatieve ervaring hebben gehad verbieden, chanteren of anderszins weerhouden van het schrijven van een review.

- Reviews toevoegen of laten toevoegen namens gasten via telefoon, enquêteformulieren en reviewkaartjes;

- Het in een bepaalde tijdspanne ontvangen van beduidend meer reviews dan vergelijkbare accommodaties levert een vermoeden van Oneerlijke praktijken op;

- Het geautomatiseerd (laten) schrijven en/of plaatsen van reviews.

- Het schrijven van meerdere reviews in één kalenderjaar over dezelfde accommodatie vanaf hetzelfde IP-adres door dezelfde gebruiker, ongeacht de hoeveelheid bezoeken van deze bezoeker;

- Het schrijven van reviews door personen die de accommodatie niet daadwerkelijk hebben bezocht;

- Enig ander handelen of nalaten toerekenbaar aan de accommodatie, waarmee invloed kan worden uitgeoefend op de betrouwbaarheid van de reviews.

Welke maatregelen worden genomen bij het vermoeden van oneerlijke praktijken?

Vermoedens van Oneerlijke praktijken kan resulteren in het blokkeren van uw eventuele eigenaren-account. Tevens kan dit leiden tot een algemeen zichtbare vermelding (disclaimer) die wordt geplaatst op uw accommodatie-pagina. Via deze disclaimer wijzen wij bezoekers erop dat Zoover gegronde redenen heeft aan te nemen dat personen of partijen die baat kunnen hebben bij een positieve uitkomst zich onterecht in de reviews van deze accommodatie hebben gemengd. Met als resultaat dat Zoover niet kan waarborgen dat de getoonde reviews altijd de daadwerkelijke mening tonen van gasten die deze accommodatie hebben bezocht.

Verder kan Zoover accommodaties bij vermoedens van Oneerlijke praktijken uitsluiten van deelname aan en winst van de jaarlijkse Zoover Awards en het certificaat.

Gedurende het jaar zullen wij alert zijn op Oneerlijke praktijken en dit op verschillende wijzen onderzoeken. Wanneer wij een vermoeden hebben van Oneerlijke praktijken, zullen wij de accommodatie (eigenaar) hiervan op de hoogte brengen. Heeft u zelf een vermoeden dat een review niet klopt (positief of negatief) of ziet u reviews waarvan u de schrijver niet herkent, neem dan contact met ons op via de Rapporteer button. (Via het icoontje bovenaan de review).

Voor de goede orde merkt Zoover op dat bovenstaande maatregelen reeds kunnen worden genomen bij een vermoeden van Oneerlijke praktijken, en wel ongeacht de mate van verwijtbaarheid aan de desbetreffende accommodatie. Dit omdat Zoover zo veel en zo effectief mogelijk de betrouwbaarheid van de reviews wil waarborgen.

Kenmerken van een renovatie

Wanneer er structurele veranderingen hebben plaatsgevonden, zoals het breken van muren, een nieuw zwembad, gehele renovatie van alle kamers, restaurant en lobby.

Wijzigingen zoals nieuw tapijt, vernieuwd schilderwerk en behang vallen niet onder een grote renovatie.

Wanneer er een grote renovatie heeft plaatsgevonden, worden de volgende aanpassingen doorgevoerd:

- Reviews ouder dan 5 jaar worden verwijderd.

- Er blijven minimaal 10 recente reviews online staan zodat de accommodatie-pagina vindbaar blijft.

Als bewijs van een voltooide renovatie vragen wij u om de volgende documenten aan te leveren:

- Documentatie van de renovatie

- Foto's van voor en na de renovatie

- Foto's van de verbouwing zelf

Voor het melden van een renovatie neemt u contact op met onze Leisure Relations afdeling.


Disclaimer

Zoover heeft de website met zorg samengesteld. Echter kunnen onjuistheden niet worden voorkomen. Zoover is op geen enkele wijze aansprakelijk voor welke geleden schade dan ook die voortvloeit uit onder andere de door Zoover verstrekte data & content en de door bezoekers geplaatste reviews, scores, vragen en antwoorden, de gemaakte categorieën en toegekende Zoover Awards. Zoover werkt deels op basis van de informatie die door bezoekers en/of de accommodatiehouder is aangeleverd. Zoover is niet aansprakelijk voor de echtheid en betrouwbaarheid van deze data.

Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op